Dobavljač uglja nije određen

BOR – Komisija za izbor dobavljača uglja za predstojeću grejnu sezonu u Boru još uvek nije odabrala najpovoljnijeg. Nakon otvaranja ponuda Ineks Morave iz Gadžnog hana, Imperije kompani iz Beograda, Lider pro iz Sremske Mitrovice i firme Božović iz Pančeva utvrđeno je da je dokumentacija nekih dobavljača nekompletna.

„Ima ozbiljnih i neozbiljnih ponuda u smislu ponuđene cene, uslova, a prijavili su se dobavljači koji nude nekvalitetan ugalj za naše uslove. Komisija radi i dalje i nadam se da će pronaći odgovarajućeg dobavljača“, rekao je v. d. direktor JKP Toplana Bor Darko Milićević.

Među dobaljačima ima i onih koji ispunjavaju uslove tendera od koji su najznačajniji finansijski pokazatelji, cena, kvalitet i poštovanje rokova isporuke uglja. U Toplani očekuju da će do kraja meseca potpisati ugovor sa najpovoljnijim dobavljačem, iako veliki problem ovom borskom javno preduzeću predstavlja blokada žiro računa.

„Blokada računa od strane EPS snabdevanja je opterećujuća i za remonte, a pokazalo se i prilikom odabira najpovoljnijeg dobavljača, jer su oni uplašeni kako će se nadalje odvijati situacija. Uz to Ineks Moravi, dosadašnjem dobavljaču, dugujemo 140 miliona dinara i pitanje je kako ćemo da mu vratimo dug i kada ćemo početi da isplaćujemo ugalj za ovu sezonu. Ipak, nadam se da ćemo pronaći rešenje i obezbediti ugalj za ovu grejnu sezonu“ – rekao je Darko Milićević.

Vrednost javne nabavke je 530 miliona dinara, a planom za ovu grejnu sezonu je predviđeno 47. 000 tona uglja. Dok ne pristigne prva količina, koja se očekuje već početkom oktobra, na deponiji borske Toplane ima oko 350 tona uglja. Količina je dovoljna za start ovogodišnje grejne sezone u Boru.

[iframe frameborder=“0″ width=“0″ height=“0″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x37ij6y“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *