Dobra ponuda zlotskog ribnjaka

ZLOT, BOR- U ribnjaku u Zlotu kod Bora godišnje se proizvede 25 tona pastrmke i  dve tone šarana, što je polovina kapaciteta. Maksimalna popunjenost i preostalih šest bazena očekuje se naredne godine kada se završi njihovo renoviranje, rekonstrukcija mrestilišta i krova na pomoćnom objektu, u šta je potrebno uložiti još oko 40 hiljada evra. Za sada postojeća proizvodnja, donekle, zapovoljava potrebe borskog tržišta. Prodaja ribe se povećava u vreme posta, posebno Božićnjeg, koji uveliko traje.

Interesovanje kupaca je veliko, dolaze od ranog jutra pa sve do sumraka. Zlotski ribnjak nudi dve vrste ribe, pastrmku i šarana. Imamo je dovoljno sve do završetka posta“, kaže Jovica Pantelić, radnik.

U protekle tri godine, od kada je Dragiša Milošević iz Petrovca na Mlavi uzeo zlotski ribnjak u zakup, u rekonstrukciju bazena, cevovoda i ograde uloženo je 50 hiljada evra. Tek kada naredne godine kada postojeći kapaciteti budu popunjeni i proizvodnja bude 60 tona ribe, kaže Milošević, može se očekivati rentabilno poslovanje ribnjaka, ali i povećanje broja radnika na osam. Sada su na ovom ribnjaku zaposlena četiri radnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *