Dodeljeni sertifikati obučenima za aranžere cveća

0

Polaznicima obuke za aranžere cveća, danas su uručeni sertifikati u borskoj Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje. Ova obuka bila je namenjena osobama sa invaliditetom a sprovedena je u saradnji sa Obrazovnim centrom „Akademija“ Čačak.

BOR – Nacionalna služba za zapošljavanje u Boru svake godine organizuje nekoliko obuka za različite kategorije nezaposlenih, a jedna od njih završena je početkom aprila. Reč je obuci za aranžere cveća koju je uspešno završilo pet polaznika i dobilo sertifikate za stečeno znanje i veštine.

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Bor je organizovala obuku za osobe sa invaliditetom, za aranžere cveća, za pet osoba. Izvođač je „Akademija“ Čačak, a konkretno u cvećari „Kiki sweet“ u Boru. Jako smo zadovoljni što smo uspeli da se ova obuka sprovede baš u borskoj filijali, jer osobama sa invaliditetom znači da na neki način uđu u svet rada, da se obuče za dodatna znanja i veštine, i na kraju da, u koliko postoji mogućnost nekad otvore i svoju preduzetničku radnju ili se zaposle u nekoj cvećari“, kaže Lidija Načić, direktorica Filijale NSZ u Boru.

Bez obzira da li su imale prethodno iskustvo, stečeno znanje i veštine za aranžiranje cveća će, kažu polaznice, sigurno moći da primene.

Obuka je bila odlična, odlučila sam se baš za ovu obuku jer se već bavim proizvodnjom cveća pa sam želela da još nešto usavršim. Saradnja je bila fantastična, sa izvođačem, kao i sa ostalim koleginicama“, kaže Nataša Ivanović.

Prošle godine Filijala NSZ u Boru organizovala je više obuka za vođenje poslovnih knjiga koje su dale dobre rezultate, jer su obučeni polaznici našli zaposlenje u knjigovodstvu, a neki su pokrenuli i sopstveni biznis. Do kraja 2024. godine, postoji mogućnost  organizovanja obuka za digitalni marketing.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *