Donacija školskog pribora i tablet uređaja

ZAJEČAR – Projekat je obuhvatio 300 učenika iz deset gradova u Srbiji, a sprovodi ga Fondacija za otvoreno društvo u saradnji sa osnovnim školama i pokretom OPRE ROMA SRBIJA.

Zaječar je jedan od gradova koji rade u ovom timu i koji radi za svoju zajednicu na lokalu. Opre Roma tim funkcioniše kroz fenom zajedništva, integraciju i kreiranje pozicije za uticaj na bitne odluke koje se tiču samih Roma i Romkinja“, istakao je prilikom podele David Georgijev, član UO Društva Roma Zaječar.

Miljan Rašić, predsednik ovog Udruženja pozdravio je sve prisutne i zahvalio se i deci i roditeljima na tome što učestvuju u ovome, ali i onima koji su ovaj projekat podržali.

Ovo je jedan poseban trenutak za romsku zajednicu zahvaljujući odličnoj akciji koju sprovodi Fondacija za otvoreno društvo i fond za obrazovanje Roma u saradnji sa nekoliko gradova u Srbiji, među kojima je i Zaječar“.

O važnosti ovog projekta na dodeli je govorila i Anđelika Gušević pedagoški asistent u osnovnoj školi „Đura Jakšić“.

Ova donacija je veoma značajna. Učenici nisu imali tehničku podršku. Sada su je dobili i ne samo tehničku, imali su i letnju školu, pohađali nastavu, učili, bili redovni, tako da im veoma znači“.

Tableti su opremljeni sim karticama sa internetom, tako da će svi moći da prate online nastavu, bez obzira na to imaju li kućni internet ili ne, a projekat je finansirao Fond za obrazovanje Roma.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *