Doprinos industrije energetskoj tranziciji

Na Okruglom stolu organizovanom povodom Svetskog dana energetske efikasnosti, a u okviru realizacije projekta Civilno društvo za energetsku tranziciju, između ostalog govorilo se o mogućnosti korišćenja sekundarne energije metalurgije bakra u Boru, kao i o mogućnostima korišćenja obnovljive energije. Organizator skupa bilo je Društvo mladih istraživača u Boru.

BOR – Povodom Svetskog dana energetske efikasnosti Društvo mladih istraživača u Boru organizovalo je okrugli sto na temu „Doprinos industrije energetskoj tranziciji“.  Reč je o projektu „Civilno društvo za energetsku tranziciju“ koji je usmeren na transformaciju domaćeg energetskog i klimatskog sektora u cilju postizanja nulte emisije gasova sa efektom staklene bašte, energetske nezavisnosti, demokratskog i decentralizovanog upravljanja energetskom i klimatskom politikom, kroz povećano učešće civilnog društva i građana u razvoju i praćenju usvajanja reformi u ovoj oblasti. Na Okruglom stolu se posebno govorilo o mogućnostima unapređenja sistema daljinskog grejanja u Boru i smanjenja njegovog uticaja na životnu sredinu kroz korišćenje otpadne toplote iz industrijskih pogona kompanije Ziđin.

U projektu „Civilno društvo za energetsku tranziciju“ koji realizuju Beogradska otvorena škola i Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu, osim borskih istraživača učestvuje još nekoliko lokalnih partnera uz finansijsku podršku Britanske ambasade u Beogradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.