BOR – Grejna sezona u Boru počela je ranije od predviđene zvaničnim kalendarom. Sa početkom sezone radnici koji održavaju sistem imali su i imaju pune ruke posla. Zbog dotrajalosti toplovodne i vrelovodne mreže u gradu, proboji i kvarovi su gotovo svakodnevni, ali se, prema rečima odgovornih u Toplani, oni u najkraćem mogućem roku saniraju.

Osim kvarova i proboja, poslovanje JKP „Toplana“ Bor ugrožava i deficit proizvodnih radnika, posebno varilaca i bravara, koji su u prethodnom periodu napustili ovo preduzeće.

Na zalihama borske Toplane za sada ima oko 8.000 tona uglja, dovoljno za mesec dana grejanja grada, a dinamika isporuke je stabilna i utvrđena, tvrde odgovorni u ovom javnom preduzeću.

S obzirom na to da se veliki broj stanova i kuća u Boru greje iz gradske Toplane, odgovorni apeluju na građane, a posebno na upravnike stambenih zajednica i predsednike Skupština stanara da redovno proveravaju instalacije za grejanje u zajedničkim prostorijama kako bi se eventualna curenja i kvarovi na vreme uočili i otklonili.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *