Dovoljno protivgradnih raketa za početak sezone

CRNI VRH, BOR – Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima posetio je Radarski centar na Crnom vrhu kako bi se na licu mesta uverio u raspoloživost protivgradnih raketa i funkcionalnost protivgradne zaštite na području koje pokriva ovaj centar. Rečeno je da na zalihama, za sada ima dovoljno raketa da se dejstvuje u slučaju potrebe.

Svake godine iz budžeta grada Bora izdvajaju se sredstva za nabavku dodatne količine protivgradnih raketa za dopunu zaliha na protivgradnim stanicama. I ove godine kroz program subvencionisanja poljoprivredne proizvodnje izdvajaće se sredstva i za ovu namenu. Narednih  dana biće  raspisani javni pozivi za subvencije zemljoradnji. Na ovaj način, u prethodnoj sezoni poljoprivredni proizvođači na području Bora iskoristili su 25 miliona dinara agro pomoći iz gradskog budžeta. Mi ćemo u narednom periodu izdvajati i dodatna sredstva za razvoj poljoprivrede ukoliko bude potrebe“ naglasio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić prilikom posete Radarskom centru na Crnom vrhu.

Grad Bor je ove godine iz lokalnog budžeta izdvojio 45 miliona dinara za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje, što je 60 odsto više u odnosu na prošlu godinu kada je izdvojeno 25 miliona dinara. Subvencijama su između ostalog predviđena i namenska sredstva za kupovinu protivgradnih raketa.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *