Drugi rebalans opštinskog budžeta u 2017. godini

BOR – Osim 34 predloga odluka koje su članovi Opštinskog veća u Boru usvojili na 83. sednici koja je održana prošle nedelje, na dnevnom redu naredne sednice Skupštine opštine Bor naći će se najmanje još devet predloga koji su usvojeni na današnjoj sednici.

Za građane i korisnike budžetskih sredstava, svakako je najznačajnija odluka o drugom rebalansu opštinskog budžeta u ovoj godini, kojim je predviđeno povećanje sredstava za 17 odsto. Time bi sredstva u opštinskoj kasi za 2017. godinu iznosila dve milijarde i 459 miliona dinara, za 358 miliona više u odnosu na budžet usvojen početkom godine.

„Najviše sredstava, 82 miliona dinara, planirano je izmirenje sudskih rešenja po tužbama zaposlenih u Apotekarskoj ustanovi za zarade u periodu od juna do decembra 2016. godine. Osam miliona dinara predviđeno je za populacionu politiku, a ukoliko ovaj predlog bude usvojen porodilje će u narednom periodu dobijati jednokratnu pomoć za prvo dete od 25 hiljada dinara, za drugo 40 hiljada, a za treće i četvrto 70 hiljada dinara.“ – rekao je Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor

Osim predloga rebalansa opštinskog budžeta usvojeni su i predlozi izmena odluka o kadrovskom planu Opštinske uprave u Boru za 2017. godinu i izmeni odluke o osnivanju budžetskog fonda za populacionu politiku, kao i o razrešenju i imenovanju predsednika i članova nadzornog odbora u Turističkoj organizaciji Bor i upravnog odbora u borskom Domu zdravlja. Ovi predlozi odluka naći će se na dnevnom redu naredne sednice Skupštine opštine Bor, koja bi trebalo da bude održana do kraja naredne nedelje.

Drugi rebalans opštinskog budžeta u 2017. godini, 21. jul 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *