Drugi upisni rok na Tehničkom fakultetu u Boru

BOR-Prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija u drugom roku na Tehničkom fakultetu u Boru obaviće se prvog i četvrtog septembra od osam do 12 sati. Nakon prvog upisnog roka na četiri studijska programa ostalo je još 98 slobodnih mesta , 62  za studente na teret budžeta i 36 za samofinansirajuće.

„Na rudarskom inženjerstvu imamo po sedam mesta na teret budžeta i samofinansirajuće studente,na metalurškom inženjerstvu nema više slobodnih mesta na teret budžeta, a samo tri za samofinansirajuće, na tehnološkom inženjerstvu 27 na teret budžeta i deset za samo finansirajuće i na inženjerskom menadžmentu ostalo je 28 slobodnih mesta za budžet i 16 za samofinansirajuće studente“, rekao je prof.dr Dragan Manasijević, prodekan za nastavu.

Prijemni ispiti iz osnova ekonomije i fizike  polagaće se šestog septebra, a iz matematike i hemije dan kasnije. Na osnovu rezultata koje budu postigli na prijemnom i uspeha  iz srednje škole biće formirana ranga lista.Upis kandidata je od 14. do 16. septembra.

„Prvo se upisuju kandidati koji su ostvarili pravo za školovanje o trošku države, a nakon toga samofinansirajući kandidati . Bitno je istaći da će se moći upistati i oni kandidati koji su ispite položili na drugim fakultetima Beogradskog univerziteta“, dodao je Manasijević.

Na Tehničkom fakultetu u Boru očekuju, ipak, da će upisati planirani broj studenata, iako se broj učenika još u srednjim školama smanjuje.

Školarina za samofinanasirajuće studente nije se menjala više godina,  iznosi 50 hiljada dinara i jedna je od najnižih na Beogradskom univerzitetu. U planu je da se u prvu godinu na borskom Tehničkom fakultetu upiše 240 brucoša.

Drugi upisni rok na Tehničkom fakultetu u Boru od prvog septembra , 25. avgust 2017 (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=OcW9z01TwQA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *