Drugo kolo kvalifikacija Fudokan Lige šampiona održano u Boru

0

U Boru je drugog dana vikenda organizovano Drugo kolo kvalifikacija Fudokan Lige šampiona. Takmičilo se 180 učesnika iz cele Srbije, a Bor je treći put bio domaćin ovog značajnog sportskog događaja koji prethodi Evropskom šampionatu u Sloveniji, najprestižnijem takmičenju u godini.

BOR – Pod pokroviteljstvom Fudokan saveza Srbije, uz tehničku podršku Karate kluba „Tang Soo Do“, u Boru je organizovano Drugo kolo kvalifikacija Fudokan Lige šampiona. U sali Mašinsko-elektrotehničke škole, takmičilo se 180 učesnika iz 13 klubova Srbije.

Takmiče se u 13 različitih starosnih kategorija i u četiri discipline tradicionalnog karatea. Borani su uvek dobri domaćini, mi se ovde jako prijatno osećamo. Ovo su druge kvalifikacije, za mesec dana nas očekuje najprestižnije takmičenje u ovoj godini, Evropski šampionat u Sloveniji. Oko 60 članova Fudokan saveza Srbije predstavljaće našu zemlju na tom takmičenju, dva selektora, između ostalog Ana Nikolova, trener Karate kluba „Tang Soo Do“ iz Bora biće jedan od ta dva selektora. Očekujemo još bolje rezultate nego na prethodnom šampionatu“, rekla je Jelena Stanojević, predsednik Fudokan saveza Srbije.

Dobri rezultati koje su Borani ostvarili na prošlogodišnjem šampionatu, bili su odličan stimulans za ovogodišnja takmičenja, pa u klubu očekuju dobar plasman.

Bor izlazi sa 36 takmičara, od 6 do 15 godina, u različitim disciplinama, nadamo se dobrom uspehu. Inače, ovo takmičenje nam puno znači, a naredno je u Sloveniji gde će nastupati 10 naših takmičara“, najavila je Ana Nikolova, trener u Karate klubu „Tang Soo Do“ u Boru.

Jedan od uspešnih borskih takmičara je i Uroš Dobrosavljević, koji već pet godina dostojno predstavlja svoj klub, ali i jednako dobro brani boje svoje zastave na evropskim i svetskim takmičenjima.

„Takmičim se u katama pojedinačno i kata timu i očekujem prvo mesto. Utisci sa prethodnih takmičenja su super,  prvo mesto na evropskom i svetskom takmičenju“.

Fudokan savez Srbije pruža mogućnost i veteranima od 50 do 75 godina da pokažu svoju dobru formu i umeće, pa je osim velikog broja dece, publika mogla da posmatra i vremešne karatiste koji će takođe predstavljati svoju zemlju na Evropskom šampionatu ove godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *