Drugo polugodište po uhodanom modelu nastave

MAJDANPEK – U skladu sa preporukama republičkog Kriznog štaba i u svih pet osnovnih i dve srednje škole u opštini Majdanpek nesmetano je počelo  drugo polugodište, školske 2020/21. godine.

Na adrese obrazovnih ustanova iz nadležnog ministarstva stigla su precizna uputstva o načinu organizovanja i eventualnog prekida nastave u slučaju oboljevanja od korone jednog, ili više učenika, odnosno prosvetnih radnika.

Od početka epidemije u našoj školi, koja je, inače, jedna od najbrojnijih u opštini, nije bilo značajnijeg odsustvovanja ni đaka, ni profesora, usled inficiranja Kovidom 19. Nadamo se da će uz poštovanje svih propisanih mera tako biti i u drugom polugodištu“, kaže Dragoslav Janković, direktor Tehničke škole u Majdanpeku.

Na osnovu već utvrđenog modela, nastava se ovoj školi odvija po grupama, koje, naizmenično časove pohađaju jednom nedeljno u školi, a jednom nedeljno online. Ono što predstavlja problem jeste organizovanje praktične nastave, koja je, s obzirom na profile, zastupljenija u većem delu obrazovnog programa. Dodatni problem predstavlja i činjenica da su đaci i učenici ove škole već drugu godinu zaredom podstanari u OŠ „12. septembar“ zbog neophodne rekonstrukcije matičnog objekta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *