Druženje đaka sa piscima u okviru Dana knjige

BOR – U okviru programa Dani knjige u Narodnoj biblioteci Bor učenici osnovne IV1 Osnovne škole „Dušan Radović“ družili su se sa svojim omiljenim dečjim piscima. Na književnoj večeri „Danas mali sutra veliki“, koju je osmislila učiteljica Ivana Bogdanović, talentovani đaci su piscima Ljubinki Stojković, Rusomiru Arsiću i Milenu Milivojeviću i mnogobrojnoj publici predstavili svoje pesme, koje su kao iznenađenje za đake, učiteljica i nekoliko vrednih roditelja pretočili u istoimenu knjigu, upravo zato što ovi danas mali, a sutra veliki ljudi, vole da čitaju.

Član sam biblioteke već godinu, dve. Najviše čitam pesme i dopada mi se druženje sa piscima“ kaže Sara Arsenijević, učenica IV1 OŠ „Dušan Radović“ Bor.

Ja čitam od šeste godine, počeo sam sa bajkama, a sada čitam romane. Omiljeni pisac mi je Dušan Radović, po kom moja škola i nosi ime. Volim njegove pesme, posebno kad ih čitamo na časovima. Već sam nabavio i dosta pesama od pisca kojeg smo večeras upoznali i baš su lepe“ dodaje Nikola Savić, učenik IV1 OŠ „Dušan Radović“ Bor.

Oduševljeni mladim borskim autorima, pisci Ljubinka Stojković i Rusomir Arsić su poručili da je ljubav prema knjizi neizmerno blago.

Ja dolazim iz Niša lekar sam i pisac. Počela sam da pišem sa 14 godina ali mi tada nismo imali kompjutere i telefone. Smatram da su ovakva druženja predivna i da deca treba da dobiju adekvatna uputstva od učitelja i nas pisaca kako i na koji način da prenesu svoje emocije“ istakla je Ljubinka Stojković, pisac za decu.

Ja sam staromodan pisac za decu koji voli da opipa reč, da je pročita, da je ima pri sebi kada legne da spava, kada ustane, da mu je na dohvat ruke, da tu budu i slika i reč. Nemam ništa protiv kompjutera, ali smatram da je knjiga prava stvar“, istakao je Rusomir Arsić, pisac za decu.

Dani knjige završavaju se sedmog juna promocijom dela „Sve je u redu“ Jasminke Petrović koja govori o problemima tinejdžera. Do tada publici se predstavljaju borske autorke Mirjana Rajčić Vujasinović i Marina Raičević, a promocijom knjige „(KA)KO smo: Studije kulture pamćenja i politike identiteta u Srbiji“ i profesor doktor Vesna Đukić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.