Država preuzima borski aerodrom?

BOR – Otvaranje novog rudnika Čukaru Peki pored Bora neće u prvih deset godina eksploatacije, kada se planira eksploatacija gornje zone ugroziti borski aerodrom i on će moći da radi kao i do sada, a kada se bude prešlo na eksploataciju donje zone, postoji mogućnost da će morati da bude izmešten, kaže gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Prema njegovim rečima od nadležnog ministarstva je stigao dopis sa zahtevom da se upravljanje aerodromom prenese na državu Srbiju. Ovaj predlog odluke će se naći na jednoj od narednih sednica Skupštine grada i to bi bio najbolji način da se aerodrom stavi u funciju, kaže Milikić.

Komentarišući moguće izgradnje mini hidroelektrana na Zlotskoj reci, na teritoriji opštine Boljevac i grada Bora, Milikić je rekao da će lokalna samouprava u Boru preduzeti sve neophodne korake da zaštiti interese stanovnika, a da će stručne službe pripremiti plan u zaštiti reka, kojim će biti obuhvaćena i Zlotska reka, kako bi se obezbedili najvažniji uslovi, odnosno da reka ostane u sadašnjem koritu i da se obezbedi hidrološki minimum koji neće ugroziti biljni i životinjski svet u reci i za nesmetano korišćenje vode stanovnika koji žive pored reke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.