Državni sekretar Ministarstva zdravlja posetio ambulantu u Zlotu

BOR – Tokom posete Opštini Bor, državni sekretar Ministarstva zdravlja, profesor dr Berislav Vekić, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave, RTB – a Bor, Opšte bolnice i Doma zdravlja u Boru, obišao je i ambulantu u Zlotu.

Poslednjih godina dosta je uloženo u razvoj zdravstva u Boru, za žitelje Bora i kompletne okoline. Ovo jeste ambulanta koja ima dosta decenija, ali vidim da je čisto, da se dobro održava, i vidim da ovde imate sve što je neophodno praktično za jedan nivo Doma zdravlja. Ističem, RTB Bor je dao dosta finansijskih sredstava da se zdravstvo ovde na lokalu podigne na viši nivo. Ono što ćemo mi da uradimo, Ministarstvo zdravlja, pokušaćemo da sa malo manje kriterijuma sagledamo vaš kadrovski plan, jer i pored toga što Opšta bolnica ima pet lekara manje, 23 sestre manje, u Domu zdravlja je takođe problem sa nedostatkom medicinskog osoblja, ali lokalna samouprava je zaposlila četiri lekara koje finansira iz svog budžeta, i to je za svaku pohvalu„, rekao je profesor dr Berislav Vekić, državni sekretar Ministarstva zdravlja.

Mi smo se potrudili maksimalno, imali smo lepu podršku lokalne samouprave i RTB -a Bor. Od prvog februara uz pomoć lokalne samouprave zaposleno je četiri lekara koji rade u Službi hitne medicinske pomoći, takođe lokalna samouprava finansira i rad osam medicinskih sestara koje su raspoređene po selima u borskoj opštini. Ovom prilikom bih pohvalila i dobru dosadašnju saradnju sa Ministarstvom zdravlja, a evo narednih dana mogu da najavim da ćemo dobiti i dva reanomobila preko projekata koje smo pisali Ministarstvu zdravlja. To će biti od velike pomoći nama u Hitnoj službi jer smo poslednji reanomobil dobili još 2008. godine„, kaže dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja u Boru.

U prethodnom periodu smo se zaista dosta trudili kao lokalna samouprava da zajedno sa bolnicom i Domom zdravlja, kao i sa Ministartsvom zdravlja,  ispunimo sve standarde da bi se zdravstvo na teritoriji opštine Bor podiglo na najviši nivo. Mislim da smo odgovorili tom izazovu.  Mi ćemo već ove budžetske godine morati da ozbiljno razmotrimo i pomognemo adaptaciju i rekonstrukciju zdravstvenih objekata, kako po selima , tako i u gradu„, rekao je Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor.

Ambulanta u Zlotu je veoma značajna zdravstvena jedinica za meštane najvećeg sela u borskoj opštini, pa je uz pohvale Opštoj bolnici i Domu zdravlja u Boru, profesor dr Berislav Vekić istakao da je veoma zadovoljan stanjem u ambulanti i ulaganjem lokalne samouptave i RTB – a Bor u razvoj zdravstva .

Državni sekretar Ministarstva zdravlja posetio ambulantu u Zlotu, 25. februar 2018. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=dAgwxAMI4ec

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *