BOR – Tehnička škola u Boru jedina je u opštini Bor u kojoj je ove godine organizovano odeljenje koje će nastavu pohađati po sistemu dualnog obrazovanja, na smeru operater za preradu metala. Ovo je ujedno i jedno od svega 19 ovakvih odeljenja u istočnoj Srbiji.

To je postignuto zahvaljujući dogovoru sa Rudarsko topioničarskim basenom Bor gde će učenici obavljati stručnu praksu, a u sistemu dualnog obrazovanja novitet je što će učenici dobijati novčanu naknadu od poslodavca, sklapati ugovor sa njim i imati prednost pri zapošljavanju.

„Primer Tehničke škole u Boru jedinstven je i po tome što će najverovatnije biti jedina u Srbiji koja po sistemu dualnog obrazovanja radi sa učenicima koji praksu imaju u kompaniji koja je u državnom, a ne u privatnom vlasništvu.“ – kaže direktor borske Tehničke škole Vladimir Stanković.

Očekuje se da naredne godine još smerova u Tehničkoj školi dobije odobrenje nadležnog ministarstva za uvođenje odeljenja u kojima će učenici pohađati nastavu i imati praksu po sistemu dualnog obrazovanja.

 

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/FM3KiDHFio0″ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *