Dva modela nastave za srednjoškolce

BOR – Krizni štab Republike Srbije odlučio je da u srednjim školama nastava od 1. septembra bude organizovana na dva načina: po kombinovanom modelu ili na daljinu. Roditelji će morati da se opredele za jedan od modela, a nakon toga škole će u zavisnosti od kapaciteta i broja učenika, napraviti plan.

Kombinovani model podrazumeva da učenici od prvog do četvrtog razreda jedne nedelje dolaze u školu na neposrednu nastavu, a sledeće nedelje nastavu prate na daljinu. Boravak u školi podrazumeva primenu svih preventivnih mera u cilju sprečavanja širenja korona virusa. Odeljenja se dela u grupe tako da broj učenika bude maksimalno 15. Učenici koji imaju nastavu u školi, imaće sve časove po rasporedu, s tim što će časovi trajati po 30 minuta. Kod kombinovanog modela nastave, za ipitivanje i ocenjivanje obavezno je  prisustvo učenika u školi. Vežbe u srednjim stručnim školama takođe će biti organizovane u školi, po preporuci nadležnog ministarstva. Škole će ovih dana kontaktirati roditelje đaka koji treba da se odluče za jedan od dva ponuđena modela nastave. Školama je dat rok do 24. avgusta da dostave nadležnoj školskoj upravi operativni plan, a imaćemo stastanak i sa lokalnom samoupravom u međuvremenu, kako bi nam pomogli u rešavanju eventualnih poteškoća„, kaže Milovan Božović koordinator rada borskih srednjih škola.

Zbog epidemiološke situacije, prijem učenika prvog razreda biće organizovan 31. avgusta, kako bi se izbegle gužve 1. septembra, a razredne starešine će tom prilikom pojasniti roditeljima sve eventualne nedoumice, istakao je Božović.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.