Dve utakmice borskih rukometašica u Portugaliji

Utakmice rukometašica Bora i Alavarijuma u okviru Čelendž kupa igraće se u Portugaliji, u gradu Aveiro, 18. i 19. novembra. Klubovi su dogovorili utakmice u jednom mestu, u spojenim terminima, radi smanjenja troškova takmičenja, a to je odobrila i Evropska rukometna federacija, koja je za oba meča delegirala  mađarske arbitre Adama Bira i Olivera Kiša, a delegata Žana Filipa Dibedoa, iz Francuske.

Aveiro je središte istoimene portugalske regije, grad na obali Atlantskog okeana, sa oko 73 hiljade stanovnika, a Alavarijum je redovni učesnik evropskih takmičenja, trenutno na petom mestu na tabeli portugalskog prvenstva, sa tri pobede i dva poraza. U petom kolu, poražen je od vodeće ekipe šampionata, jedne od dve koje se smenjuju u osvajanju nacionalnih titula, ali je izgubio sa samo golom razlike, 23:22.

Prethodne sezone, Alavarijum je bio treći, a godinu dana ranije, četvrti na tabeli. Iako je u novoj sezoni značajno podmladio tim, a ostao je i bez tri seniorske reprezentativke Portugalije, u sastavu ima nekoliko igračica koje konkurišu za nacionalni tim. Ekipa iz Aveira je za nijansu iskusnija od borskog tima i po prosečnoj starosti i po broju nastupa u evropskim takmičenjima, ali i ona ima većinu mladih rukometašica, rođenih krajem devedesetih i početkom 21. veka.

Generalni sponzor kluba je kompanija keramičkih pločica „Love tiles“.

S obzirom na to da su utakmice odložene za 18. i 19. novembar, borska ekipa ima dovoljno vremena da se pripremi za rivala, ali i da pokuša da popravi bilans u domaćem prvenstvu, u kojem je najpre na programu gostovanje Junioru, u Beogradu, a zatim slede dueli sa Naisom i Jagodinom.

 

Dve utakmice borskih rukometašica u Portugaliji, 1. novembar 2017 (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=rVxXFmjhKP8

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *