Dvostruko više sredstava za informisanje u opštini Majdanpek

MAJDANPEK – Članovi Opštinskog veća Majdanpek usvojili su, na današnjem zasedanju, Odluku o dodeli devet novih  učeničkih i studentskih stipendija za tekuću školsku godinu, što je, uz stipendije iz prethodnih godina, ukupno 24.

Takođe, usvojena je i dopuna Odluke o proširenim pravima u socijalnoj zaštiti koja se odnosi na uvođenje usluge ličnog pratioca, za decu sa smetnjama u razvoju, za šta, kako je rekla Biljana Vasilijić, šef Odeljenja za privredu i  društvene delatnosti, u opštini Majdanpek nema licenciranog lica za obavljanje ove usluge, ali je lokalna samouprava bila obavezna da je uvrsti, shodno Zakonu o socijalnoj zaštiti.

Zbog primedbi na neusklađenost ranga takmičenja i broja bodova, razmatranje predloga za utvrđivanje rang liste sportskih organizacija odloženo je za narednu sednicu.

Za razliku od ove tačke dnevnog reda, saglasnost je data na Program rada Turističke organizacije u 2020. godini, kao i na Odluku o raspoređivanju  sredstava namenjenih projektnom finansiranju medija, koja su u odnosu na prošlu godinu duplirana i sada iznose pet miliona dinara. Prema oceni predsednika Opštine Dragana Popovića, informisanje je u prošloj godini bilo dobro i iznos sredstava za ove namene je povećan s obzirom na to da su izdvajanja Opštine Majdanpek za javno informisanje bila najmanja u okruženju. Tekst konkursa biće objavljen sutra u listu „Večernje novosti“, a za sekretara komisije, koja će ocenjivati projekte, ponovo je imenovana Dijana Jovanović, pomoćnica predsednika Opštine Majdanpek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *