“Ekološki odgovor na ekspanziju rudarenja u Timočkoj Krajini”

BOR – U okviru projekta „Ekološki odgovor na ekspanziju rudarenja u Timočkoj Кrajini“, koji finansira EU, a realizuju Udruženje „Za česme“ i partnerske organizacije iz Bora i Zaječara, u Boru je organizovano Festivalsko veče. Odigrana je inkluzivna predstava mladih, organizovana projekcija međunarodnih ekoloških filmova i tribina. Tema ekološke večeri bilo je zagađenje vazduha.

Projekat traje do maja 2024. godine. Osim kulturno-edukativnih programa ( festivala, predstava, tribina, produkcije kratkih ekoloških filmova…)  u okviru ovog međunarodnog projekta stručnjaci će, u narednom periodu obaviti određena merenja ekoloških parametara na terenu Bora, području Timoka sve do ušća u Dunav. Rezultati kontrola I merenja biće objavljeni na sajtu www.ekološkiodgovor.rs” istakao je Boban Pogarčić, predsednik Udruženja „Za česme“.

iz Udruženja „Za česme“ ističu da je ovaj događaj ujedno i specijalno izdanje međunarodnog Festivala turističkog i ekološkog filma “SILAFEST”, koji se već 14 godina organizuje u Velikom Gradištu

Ekološkoj Festivalskoj večeri u Boru, između ostalih prisustvovali su poznati filmski umetnici inače gosti SILAFEST-a, kao i stručnjaci iz oblasti zaštite životne sredine, koji su predstavili dosadašnje rezultate ovog međunarodnog projekta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.