Elektronski recepti i u borskom Domu zdravlja

BOR-U Domu zdravlja u Boru krajem juna počelo je uvođenje elektronskih recepata, nakon što su uspešno obavljene sve tehničke pripreme i obuka lekara.To praktično znači da pacijenti više ne moraju po recepte da idu kod izabranog lekara već terapiju preuzimaju u apotekama.

„Pacijenti će imati mogućnost da od izabranog lekara dobiju obnovljenu terapiju  za period od dva do šest meseci. To se odnosi na hronične pacijente koji najmanje tri meseca uzimaju istu terapiju“, rekla je dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja u Boru.

 Ovakav način rada štedi  vreme bolesnicima i smanjuje  gužve u čekaonicama. U proteklih nekoliko dana primena elektronskih recepata u borskom Domu zdravlja funkcioniše bez problema.

Organizacija je za sada  dobra. Manje su gužve u čekaonicama, a očekujemo još manje u narednom periodu . Dolaziće pacijent  za akutna stanja ili u slučajevima, ako im se pogoršaju ta hronična oboljenja“, dodala je dr Vesna Radosavljević.

Lekari Doma zdravlja u Boru kažu da su gužve do sada bile velike. Iako je normativ 35 pregleda u smeni pojedinih dana imali su dvostruko  više pacijenata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *