Elektronsko prijavljivanje dece za vrtić nije zaživelo

BOR – Elektronsko prijavljivanje dece za korišćenje usluga Predškolske ustanove „Bambi“ u Boru još uvek nije u potpunosti zaživelo. Iako je flajerima i direktnim obaveštenjima predočena mogućnost da posredstvom društvenih mreža i aplikacije eUprave mogu prijaviti decu, i dalje ovu povoljnost koristi manji broj roditelja.

Najverovatnije većina ljudi u gradu nema savremene telefone i nema pokrivnost internetom. Po novom zakonu, Kancelarija za elektronsku upravu će svoj deci, koja su u sistemu, odrediti jedinstveni obrazovni broj koji će koristiti tokom školovanja. Zato u borskoj predškolskoj ustanovi planiraju najpre da obezbede tehniku, ali i zaposle radnika za održavanje informacionog sistema“, rekla je Ljiljana Radičević, direktor Predškolske ustanov „Bambi“ u Boru.

Epidemiološka situacija u Predškolskoj ustanovi „Bambi“ u Boru početkom ove godine je značajno bolja u odnosu na kraj  prošle kada je bilo dosta obolele dece i kada je po raznim osnovama 55 radnika bilo na bolovanju.

Ipak, rad borskih obdaništa nije bio doveden u pitanje, već su probleme uspeli da prevaziđu zahvaljujući merama aktivne politike zapošljavanja i pojačanim merama preventivne zdravstvene zaštite. Rigorozne mere prevencije se nastavljaju tako da su deca u ovim objektima bezbedna, kaže Ljiljana Radičević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *