Emilija Veljković u rukometnoj reprezentaciji Srbije

BOR- Emilija Veljković iz Ženskog juniorskog kluba „Bor RTB“ nova je seniorska reprezentativka Srbije, nakon što je pozvana na širi spisak reprezentacije Srbije koja se priprema za nastup na evropskom šampionatu u Švedskoj, od 4. do 18. decembra. Mlada borska rukometašica, koja nastupa na poziciji krila, najmlađa je članica reprezentacije, sa nepunih 18 godina i poziv je zaslužila nakon odličnih nastupa u domaćem ligaškom takmičenju.

„Pet godina treniram rukomet. Krenula sam u Zaječaru, gde sam bila godinu dana, pa sam prešla u Inđiju, gde sam igrala dve godine, zatim sam došla u Bor gde sam, kao borska rukometašica, ušla u seniorsku reprezentaciju, to jest, na širem sam spisku. Imam veliku podršku od svih i to mi mnogo znači. Svi su jako srećni, čestitaju mi, nekako su svi i očekivali, a i ja sam, naravno, verovala u to“, kaže Emilija Veljković, nova rukometna reprezentativka Srbije.

U borskom klubu ocenjuju da je poziv Emiliji Veljković u reprezentaciju Srbije veliko lično, ali i priznanje borskom rukometu. To je ujedno i obaveza borske ekipe da nastavi da ulaže u mlade igrače i da im otvori put uspešnih karijera.

„To je jako velika stvar, i za nju, i za nas u klubu. Najmlađa je na spisku reprezentacije, još je uvek starija kadetkinja, odnosno juniorka. Biti na spisku seniorske reprezentacije, među svim tim imenima koja će predstavljati našu državu na Evropskom prvenstvu je zaista velika stvar. Jedan veliki posao, njen veliki trud i veliko odricanje su i doveli do toga da bude tu gde je sada. Mi u klubu pratićemo, naravno Emiliju, ulagaćemo još više u nju, a ulagaćemo i u ostale igračice jer, pored nje, imamo nekoliko juniorskih, kadetskih, sada već i mlađih kadetskih reprezentativki. I otprilike je i opredeljenje kluba takvo, kada smo i doveli nekoliko igračica sa strane, koje su jako mlade, još uvek srednjoškolke, jeste bio cilj da tu decu afirmišemo, ali i da pokažemo put našoj borskoj deci kako se dolazi do jednog takvog rezultata“, kaže Zoran Barbulović, trener ŽJRK „Bor RTB“.

U vreme kada srpski rukomet želi ponovo da vrati zapažene rezultate iz perioda jednog od najuspešnijih sportova, nova borska reprezentativka imaće težak izazov, pa neće biti lako izboriti se ni za mesto u najboljem timu. Posle četvrtog mesta reprezentacije 2012. godine, koje je označilo mogući povratak među najbolje u Evropi i na svetu, ambicije i dalje ostaju najveće, pa će ih preuzeti i Emilija Veljković, najmlađa rukometašica u timu koji obećava nove velike uspehe.

Emilija Veljković u seniorskoj rukometnoj reprezentaciji Srbije, 10. novembar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.