Emitovanje nastave biće završeno za mesec i po dana

Nastava na daljinu, na programima RTS-a, za sve učenike biće prekinuta za vreme uskršnjih praznika. Osnovci i srednjoškolci, spojeno sa vikendom, imaće pauzu od četiri dana. Školskim kalendarom predviđen je bio prolećni raspust koji se naslanjao na vaskršnje praznike. Bilo je planirano da đaci imaju pauzu od 11. do 20. aprila. Zbog vanrednog stanja đaci će imati pauzu samo za verske praznike.

Inače, kako je rekao ministar prosvete Mladen Šarčević, za mesec i po dana biće završeno emitovanje časova na daljinu i dodao da učitelji i nastavnici već mogu formativne, opisne ocene da prevedu u brojčane.

On je istakao da se proces učenja na daljinu odvija već pet nedelja, da je zadovoljan tokom nastave i da časove nastavnici sada snimaju od kuće.

Kako kaže, ostaće posao vezan za završne i prijemne ispite, postoji više scenarija, ali sve će se raditi u interesu dece.

Upitan da li će školska godina biti završena na vreme, Šarčević je rekao da će biti završena i pre vremena, da je školskim kalendarom predviđeno da nastava bude završena 16. juna, ali da nastava traje i tokom prolećnog raspusta, bile su I nastavne subote tako da se uštedelo vreme.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *