Epidemiološka situacija povoljna, vakcinacija neophodna

BOR – Aktuelna epidemiološka situacija na području grada Bora je povoljna. Broj pregleda u Kovid ambulanti „Rudar“ se smanjuje. U sredu je zabeleženo 27 pregleda, od čega 13 prvih. Smanjuje se i broj hospitalizovanih osoba, a najvažnije je da rezultati testiranja pokazuju trend značajnog smanjenja broja inficiranih građana virusom korona, ističu lekari.

Primetno je da su građani ozbiljnije shvatili i da više poštuju epidemiološke mere, a interesovanje za imunizaciju postoji. Na lageru, borski epidemiolozi imaju vakcine sva četiri proizvođača. Na punktu u Domu zdravlja građani mogu bez prijave preko portala eUprave da se vakcinišu od 9 do 18 sati. U Klubu za stara lica se obavlja revakcinacija. Od 8.aprila imunizacija se obavlja i po selima. Takođe, pokrenuta je i agresivnija promocija vakcinacije u gradu i selima“, rekla je dr Vesna Radosavljević,direktor Doma zdravlja u Boru.

Do sada je u Boru vakcinisana blizu 21.600 građana. Oko 11.000 Borana je primilo obe doze, najviše proizvođača Sinofarm. Taj broj još uvek nije dovoljan da bi se stekao kolektivni imunitet, ali raduje činjenica da se u proseku svakodnevno vakciniše između 150 i 200 Borana, naglasila je Radosavljević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *