Evropski vrtić u Boru biće otvoren 2025. godine

0

Evropski vrtić u Novom gradskom centru u Boru počeo je da se gradi pre nepuna tri meseca. Za sada je dinamika radova dobra, a očekuje se da naredne godine bude potpuno završen, kako bi svi mališani koji su sada na listi čekanja za prijem u vrtić, mogli da krenu u obdanište.

BOR – Izgradnja novog obdaništa u naselju Novi gradski centar u Boru napreduje predviđenom dinamikom. Završeni su grubi zemljani radovi, temelj i u toku je betoniranje nosećih spratnih stubova objekta.

Prema rečima gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, koji je sa saradnicima obišao radove, očekuje se da do kraja godine objekat bude potpuno završen, kako bi se tokom 2025. godine završilo unutrašnje opremanje i Evropski vrtić pustio u rad.

„Zadovoljan sam brzinom kojom napreduju radovi i očekujemo da grubi radovi budu završeni do kraja godine, kako bi se 2025. obdanište opremilo i pustilo u rad. Uz izgradnju obdaništa u Zlotu, biće dovoljno mesta za mališane i liste čekanja  više neće biti. Bor je definitivno grad razvoja i za narednu godinu nas čeka još mnogo velikih poslova, između ostalog gradićemo nove balon hale za mlade za rekretaivne sportove, rekonstrukciju Doma kulture, kompletnu unutrašnju rekonstrukciju Doma zdravlja, uredićemo Sportski centar i još mnogo dobrih projekata. Zahvaljujući dobrom privrednom rastu danas možemo da sprovedemo ideje za napredovanje i razvoj grada,“ rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora

Predviđeno je da u ovom obdaništu bude mesta za 270 mališana raspoređenih u 14 vaspitnih grupa. Ovaj kapitalni objekat je u potpunosti finansiran sredstvima iz budžeta Grada Bora. Planirano je da ukupna površina bude tri i po hiljade kvadratnih metara, a investicija je vredna približno 700 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *