Fudbal – još jedna karika u saradnji opština Majdanpek i Sokolac u BiH

0

MAJDANPEK – S idejom da postane tradicionalan, Sportsko fudbalsko udruženje „Rudar 1934“ Majdanpek organizovalo je na stadionu „Nikola Pasko“ prvi turnir mlađih selekcija, koji je učešćem ekipe iz Sokolca, u Bosni i Hercegovini, u startu dobio međunarodni karakter.

Osim fudbalskog druženja, cilj nam je i unapređenje već postojeće saradnje između opština Majdanpek i Sokolac, sa kojima smo uzvratnu posetu dogovorili tokom leta“, kaže Marko Cokić, član Upravnog odbora  SFU „Rudar 1934“.

Na turniru su osim mladih nada novoformiranog kluba „Rudar 1934“ i Sokolca, učestvovale i najmlađe selekcije  FK „Poreč“ iz Donjeg Milanovca i Kluba malog fudbala „Miners“, koje ni kiša, ni hladno vreme nisu sprečili da daju sve od sebe na terenu.

Igrač više bila im je publika, koja je nagradila svaki njihov šut prema golu. U publici su bili i čelnici Kompanije Ziđin, zahvaljujući čijoj donaciji je, nakon prekida, ponovo formiran Fudbalski klub u Majdanpek.

Srećan sam što sam na stadionu, što ima puno dece i što na dresovima majdapečkih fudbalera stoji logo naše kompanije“, rekao je Čen Kvinfeng, zamenik direktora RBM.

Drago mi je da se fudbal vratio na stadion pod Staricom. Kompanija Ziđin je u više navrata pokazala da želi da učestvuje u razvoju našeg grada, a razvoj sporta je svakako nešto što je veoma bitno u svakoj sredini“, dodao je Branislav Tomić, rukovodilac Ogranka Ziđina u Majdanpeku.

Prvi turnir u organizaciji SFU „Rudar 1934“ okupio je 120 učesnika, a upravo rad sa mlađim kategorijama je nešto što je rukovodstvo ovog kluba postavilo pred sebe kao jedan od glavnih ciljeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *