MAJDANPEK – Na tradicionalnoj svečanosti „Gimnazija zauvek“, uz zvuke studentske himne „Gaudeamus igitur“ ispraćena je još jedna generacija maturanata Gimnazije „Mile Arsenijević- Bandera“ u Majdanpeku.

Obraćajući se đacima i njihovim roditeljima direktor ove obrazovne ustanove Gorčilo Potpara rekao je da su odabirom gimnazije načinili pravi izbor za srednjoškolsko obrazovanje, jer će im pružiti prolaz ka svim fakultetima.

U prilog tome mogu da kažem da je naša škola, pre nekoliko dana dobila priznanje od Zajednice gimnazija kao jedna od najuspešnijih, kada su školska takmičenja u pitanju, u prevodu „ni manje škole, ni više uspeha“, dodao je Potpara.

Školovanje u majdanpečkoj gimnaziji pamtiću, pre svega, po dobrom druženju, ali i profesorima koji su se prema nama postavili kao prijatelji i svojski se trudili da nam prenesu što više znanja“, rekla je Maja Izvonar, đak generacije.

Za Maju i njene drugove završetak srednjoškolskog obrazovanja znači novi početak i prvu važnu životnu raskrsnicu.

I majdanpečka gimnazija se posle pola veka postojanja i rada, nalazi na velikoj prekretnici, jer protekle dve godine, zbog malog broja prijavljenih učenika, nije bilo formirano nijedno odeljenje prvog razreda. Ostaje nada profesora, đaka i celog grada da će se ove godine to promeniti.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.