Gimnazijalci na republičkim takmičenjima

0

Gimnazija „Bora Stanković“ u Boru, pokazala se kao dobar domaćin okružnih i opštinskih takmičenja, a borski gimnazijalci već su se odomaćili na republičkim takmičenja, pa i ove godine nastavljaju da nižu uspehe.

BOR – Borski gimnazijalci su i na ovogodišnjim takmičenjima republičkog nivoa, pokazali zavidno znanje i nastavili kontinuitet uspeha koji traje decenijama.

Imamo tri osvojene nagrade, što je veliki uspeh za jednu malu školu, malu gimnaziju na istoku Srbije, u odnosu na sve velike velegradske gimnazije. Deca su pokazala da sav uloženi trud vredi, a čekaju nas još neka republička takmičenja tako da je moguće da će biti još nagrada. Sa ponosom ističem da je oko 90 učenika bilo obuhvaćeno takmičenjima, što je zaista visok procenat za jednu školu i drago mi je što i starije i mlađe kolege prenose ljubav prema takmičenju na učenike, jer je to jako bitno. To ih oslobađa i treme od budućih ispita, stiču nova znanja, nova prijateljstva i razvijaju takmičarski duh“, kaže Miljana Golubović, direktorica Gimnazije „Bora Stanković“ u Boru.

Vukašin Ilić, maturant borske gimnazije, još jednom je potvrdio znanje i talenat, uspehom na republičkom takmičenju iz matematike.

Krajem aprila održano je republičko takmičenje iz matematike u Novom Pazaru koje organizuje Društvo matematičara Srbije. Na tom takmičenju osvojio sam treće mesto i taj uspeh me oslobađa od prijemnog ispita na Elektrotehničkom fakulteteu koji planiram da upešem ove godine.

Neda Ilić, učenica prvog razreda, uspešno se takmičila i kao osnovac, pa je istim tempom nastavila i u srednjoj školi. Njeni afiniteti, bar za sada su jezici.

Ove godine sam na republičkom takmičenju iz francuskog osvojila drugo mesto, 13. aprila u Beogradu, naredno je republičko takmičenje iz latinskog, a potom i iz srpskog jezika. I u osnovnoj školi sam se takmičila iz srpskog i francuskog, a sada ću dodatno i iz latinskog jezika. Gimnaziji sam se lako prilagodila, svi su fini, većinu dece sam poznavala i sviđa mi se škola“, kaže Neda Ilić.

Maša Atanasović treći razred gimnazije završava takođe odličnim rezultatima, naročito iz srpskog jezika i književnosti.

Ove godine sam osvojila treće mesto na republičkom takmičenju, na Književnoj olimpijadi, gde sam učestvovala i prethodne godine, ali ne sa ovako dobrim rezultatima. U osnovnoj školi više sam učila gramatiku, a ljubav prema književnosti izrasla je u srednjoj školi kada smo se više na to i fokusirali.

Do kraja godine, gimnazijalci će se takmičiti i na republičkim takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti, latinskog jezika, a pri Centru za talente iz matematike i hemije. Pripreme su u toku, motivacija na visokom nivou, pa su, prema rečima đaka, i očekivanja velika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *