Grad Bor dobio na poklon opremu za javni budžetski portal

0

BOR-Predstavnici Grada Bora i švajcarske nevladine organizacije Helvetas danas su u Boru potpisali ugovor o poklonu informatičke opreme za javni budžetski portal na kojem će građani imati uvid na koji način se budžet puni i troši. Pružena im je takođe i mogućnost da se uključe u donošenje odluke o budžetu. Na taj način Grad Bor nastavlja da uvodi reforme u poslovanju, a Borani imaju potpuni uvid u rad Gradske uprave.

“Grad se veoma brzo razvija, i mi svake godine pravimo budžete na osnovu zahteva i predloga građana. Ovo će nam pomoći da građani učestvuju u njegovom kreiranju. O zainteresovanosti građana govori i podatak da je prilikom poslednjeg rebalansa bilo 14 novih predloga od kojih su gotovo svi usvojeni”, naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Nakon pozitivnih  iskustava u prethodnom periodu, javni budžetski portal se uvodi u još 22 lokalne samouprave u Srbiji.

“Pre nekoliko godina kroz pilot projekat javni budžetski portal je koristilo deset lokalnih samouprava i iskustva su fenomenlana. Zato je i odlučeno da se podrži i u drugim gradovima”, kaže Nataša Čorbić, iz švajcarske nevladine organizacije Helvetas.

Vrednost opreme za javni budžetski portal je 200 hiljada dinara, a donatori su Helvetas i Stalna konferencija gradova i opština uz podršku švajcarske i švedske vlade.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *