Grad Bor prvi sproveo sve mere zaštite od poplava

0

BOR, BORSKI OKRUG-Na području Borskog okruga, uprkos velikim padavinama, nije bilo većih poplava zahvaljujući, pre svega, preventivnim merama koje su preduzeli štabovi za vanredne situacije lokalnih samouprava. Svi su bili na visini zadatka, povrerenici, predstavnici mesnih zajednica i civilne zaštite tako da nije bilo većih problema. Posebno se ovoga puta istakla borska lokalna samouprava, koja je  sve naložene mere prva sprovela, rečeno je na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Borskog upravnog okruga.

Sa zadovoljstvom izdvajam borsku lokalnu samoupravu zato što su osim izdvojenih sredstava i na terenu sredili vodotokove drugog i trećeg reda tako da se samo u jednom delu Šarbanovca izlila reka“, rekao je Vladimir Stanković, načelnik Borskog upravnog okruga.

Tokom poslednjih poplava zabeležena su dva izlivanja reka u Negotinskim  selima i u Šarbanovcu kod Bora. Poplavljene su samo manje površine poljoprivrednog zemljišta, ali nije bilo potrebe da se evakuiše stanovništvo. Negotinska radna jedinica Srbijavode konstantno je pratila situaciju na vodotokovima i stanje pumpnih stanica.

„Neke pumpne stanice su radile povremeno, a konstantno smo pratili i  nivo Timoka. Samo je kod sela Crnomasnica došlo do prelivanja vode“,naglasio je Dragomir Milanović, šef R.J. Negotin Srbijavode.

Predstavnici Srbijavode, bili su u stalnom kontaktu sa odgovrnim u kompaniji Ziđin, Štabom za vanredne situacije, i redovno pratili su  stanje na Borskom jezeru. Na brani došlo je do blagog prelivanja, ali stanje nije bilo kritično, dodao je Milanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *