Građani podneli 490 zahteva za reprogram duga za komunalije

BOR – Na osnovu iskustava drugih gradova, i u Boru je građanima omogućeno da dugovanja za komunalne usluge izmire, uz otpis kamate, na period i do deset godina. Javno komunalnom preduzeću za stambene usluge u Boru do sada je  podneto 490 zahteva za potpisivanje sporazuma o reprogramu duga za komunalne usluge.

Sporazume je već sklopilo 330 Borana, čija dugovanja iznose 74 miliona dinara, a ostalo još 160 neobrađenih zahteva u vrednosti 70 miliona dinara. Naplatom ovih potraživanja ukupan dug Borana biće smanjen za 144 miliona dinara, što je dobro i za borska komunalna preduzeća, ali i za građane kojima je omogućeno da na više godina, uz otpis kamate, izmire obaveze“, rekao je Slaviša Frišković, direktor JKP za stambene usluge.

Za dug od blizu 450 miliona građani su utuženi, dok za obaveze od 340 miliona još uvek nisu predati sudu. Ako se tome doda i kamata, ukupna sadašnja dugovanja Borana iznose oko milijardu dinara. Zato iz Javno komunalnog preduzeća za stambene usluge pozivaju dužnike da iskoriste ovu mogućnost i obaveze izmire na najpovoljniji način.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.