Gradonačelnik Bora sa saradnicima sadio jelke

BOR – Povoljne vremenske prilike, na početku godine, borski komunalci koriste, između ostalog, da urede zelene površine u gradu. U gradskom parku na potezu između Nove Tržnice i Nove Pošte zasađene su jelke koje su tokom novogodišnjih i Božićnih praznika krasile lokalni parlament.

Prvi dan Srpske Nove godine iskoristili smo da obiđemo radove na uređenju parka kod Osnovne škole 3.oktobar, u MZ “Mladost”, ali isto tako da posadimo novogodišnje jelke koje smo imali u Gradskoj upravi ukrašene za Novu godinu i da utvrdimo da je grad Bor ipak jedan od najlepših zelenih gradova u Srbiji. Ono što će biti zadatak, ove godine je da se nastavi ozelenjavanje grada, ali i uređenje komplatno svih mesnih zajednica. Od trotoara i ivičnjaka koji treba da se rade, ali i osvetljenja. Iskoristio sam priliku da o tome razgovaram sa građanima, šta je neophodno da se radi u narednom periodu, kako bi se poboljšao kvalitet naših sugrađana“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Kada je reč o uređenju zelenih površina u gradu, zaposleni u borskom Javno komunalnom preduzeću “3.oktobar“, po planu, a u skladu i sa vremenskim prilikama sadiće cvetne leje sezonskim cvećem, kao i niskim i visokim šibljem, četinarima i lišćarima po gradskim parkovima. U parkovima gde postoje zalivni sistemi biće popunjeni i drvoredi koji tokom sezone uginu ili budu oštećeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *