Gradonačelnik osudio vandalizam

BOR – Povodom grafita koji su osvanuli na više lokacija u gradu kojima je očigledno prethodila nedavno održana konferencija za medije sa predstavnicima kompanije Zijin Copper na kojoj su sumirani rezultati i napredak grada uslovljen razvojem rudnika, a koji se direktno odnose na gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, oglasio se i sam gradonačelnik.

On je naveo da ovakav vid vandalizma direktno narušava sam izgled grada jer se natpisi nalaze na važnim gradskim institucijama, školama, sportskim ustanovama i mestima koja važe za najuglednija u gradu. Milikić je istakao da su ovo samo jadni pokušaji gradskih samozvanih kriminalaca preko kojih neko pokušava da odlučuje o sudbini grada.

Ovo je napad na naše institucije, ali i na ljudskost, na zajedništvo, na sam razvoj grada, visoke plate, bolji životni standard naših građana. I više je nego očigledno da bahatim kriminalcima, ološima i narkodilerima smeta napredak i sve što je dobro u ovom gradu. I ne smeta meni i ne plaši me što se upravo takav sloj društva drznuo da ugrožava moju bezbednost, već je ovo napad na bezbednost svakog građanina ovog grada.

Već se nebrojeno puta pokazalo da koliko god da se predstavnici gradskih kriminalnih grupa trudili da unesu nemir i uruše poredak u gradu, nikada isti ili oni koji stoje iza njih neće odlučivati o sudbini ovog grada jer Borani znaju i umeju da cene naš rad i dosadašnje rezultate.

I ovim putem im poručujem, jasno i glasno, ovakvi postupci me neće naterati da se povučem, da odustanem od borbe za bolji i uspešniji Bor. Pokazaćemo da upravo radom, trudom i rezultatima dajemo najbolje odgovore na sve napade. Što se mene tiče, neka borba bude neprestana. Pobedićemo ubedljivije nego ikad, a naš grad će biti ono što jeste, a to je najrazvijeniji grad u ovom delu Srbije, pa i šire„, rekao je gradonačelnik Bora.

Milikić je kazao da očekuje da će policija pronaći krivce za ovaj i ostale događaje gde je ugrožena bezbednost građana, gde se narušava imovina grada i Borana, kao i da se nada da će oni koji stoje iza njih, biti privedeni pravdi i biti sankcionisani u skladu sa zakonom, jer se svaki građanin mora osećati bezbedno, ko god bio i čime god se bavio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.