Gradski derbi u završnici takmičenja za rukometaše

BOR – Rukometaši Bora i Borskog Jezera u poslednjem kolu Prve regionalne lige grupa istok A, u subotu u 16 sati, igraju gradski derbi. Ova utakmica nema rezultatski značaj za borske ekipe, s obzirom na to da je Borsko jezero na pretposlednjem, desetom mestu sa pet bodova, devet manje od devetoplasirane Osipaonice, a Bor je peti sa 20 bodova. Prvo mesto i plasman u viši rang takmičenja obezbedio je Mladi Radnik iz Požarevca koji ima 37 bodova, drugoplasirana Sloga iz Petrovca na Mlavi ima sedam bodova manje, a na trećem i četvrtom mestu nalaze se Jedinstvo i Zaječar. Na poslednjem, 11. mestu ove sezone je Udarnik iz Lozovika, bez osvojenih bodova.

Fudbaleri Bora u 25. kolu Zone istok u subotu u 17 sati gostuju u Kladovu ekipi Brodoremont, a Slatina dan kasnije u istom terminu  dočekuje Ozren iz Sokobanje. Slatina se sa 44 boda nalazi na petom mestu, dok Bor ima 39 i šest kola pre kraja takmičenja nalazi se na sedmom mestu. Na prvom mestu je Dunav iz Prahova sa 60 bodova, tri više od drugoplasiranog pirotskog Tanaska Rajića. Sledi Balkanski sa 48 i Đerdap sa 45 bodova.

Na dnu tabele Zone istok su Sloga iz Kobišnice sa 18 bodova i Zvezda iz Pirota sa četiri boda i ova ekipa će naredne sezone sigirno igrati u nižem rangu takmičenja.

U Borskoj okružnoj ligi Zlot u subotu u 17 sati dočekuje Šarbanovac. Dan kasnije Brestovac gostuje u Jabukovcu ekipi Polet, a Nemetali iz Donje Bele Reke putuju u Miloševo, gde gostuju istoimenoj ekipi.

Sedam kola pre kraja takmičenja na prvom mestu je Branik iz Štubika sa 57 bodova, a Zlot je na drugom mestu sa bodom manje i ova dva tima odlučivaće o tome ko će naredne sezone igrati i Zoni istok. Slede Nemetali na trećem mestu 42 boda, Brestovac je četvrti sa 40, a Šarbanovac deli osmo, deveto i deseto mesto sa ekipama Miloševo i Poreč sa po 32 boda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *