Gradsko veće u Boru o otpisu kamata i formiranju Zdravstvenog centra

0

BOR – Jedan od najznačajnijih predloga je odluka, koji je usvojen na 48. sednici Gradskog veća u Boru bio je o prenosu osnivačkih prava nad Domom zdravlja Bor sa lokalne samouprave na Republiku Srbiju, odnosno Ministarstvo zdravlja, kako bi se u narednom periodu omogućilo spajanje Doma zdravlja i Opšte bolnice Bor u zajedničku ustanovu Zdravstveni centar. Time bi pre svega trebalo da bude omogućena bolja zdravstvena zaštita korisnika i bolje iskorišćenje kadrova i opreme koja postoji u Boru.

Usvojen su i predlozi odluka o izradi izmena i dopuna Prostornog plana opštine Bor i plana detaljne regulacije područja vetroelektrane na Crnom Vrhu, kojima se sa jedne strane zabranjuje izgradnje mini hidroelektrana na području grada Bora do završetka izrade izmena i dopuna prostornog plana, a sa druge omogućava izrada planske dokumentacije koja je preduslov za izgradnju vetroelektrane na Crnom Vrhu.

Gradsko veće je prihvatilo rešenja nadležnih organa javno komunalnih preduzeća kojima se predviđa mogućnost otpisa kamata građanima koji duguju za komunalne usluge ukoliko potpišu i ispunjavaju reprogram duga i smanjenja računa onima koji redovno izmiruju obaveze.

Prihvaćeni su i predlozi programa poslovanja javnih ustnova u Boru za 2020. godinu. Članovi Gradskog veća usvojili su i predlog rešenja o davanju saglasnosti Javno komunalnom preduzeću Toplana za uzimanje kratkoročnog kredita od 180 miliona dinara za isplatu energenata iz grejne sezone 2019/2020.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *