Grejalice za ugrožene romske porodice u Boru

BOR – Nevladina  organizacija “Sadaka” u Boru organizovala je još jednu humanitarnu akciju pomoći najugroženijim romskim porodicama u gradu. Podeljeno je 60 grejalica za domaćinstvo, čija se ukupna vrednost procenjuje na blizu 300.000 dinara. Mehmet Meko Sinanović, predsednik ove humanitarne organizacije je naglasio da su ovakve akcije veoma značajne i da je njihov cilj da ukažu na probleme sa kojima se suočavaju Romi kao i da one doprinose poboljšanju položaja ove nacionalne manjine.

Malo smo zakasnili sa distribucijom ove vrste pomoći, ali hvala Bogu da smo uspeli u tome. Ovom prilikom bih da se zahvalim organizaciji “Hasani” iz Roterdama, koja nas je podržala u ovoj akciji. Mi sa ovom organizacijom imamo višegodišnju saradnju. Organizacija “Sadaka” u Boru je poznata pripadnicima Romske nacionalne manjine. Često organizujemo humanitarne akcije i to ćemo nastaviti i ubuduće” rekao je, ovom prilikom Mehmet Meko Sinanović predsednik Humanitarne organizacije “Sadaka” Bor.

Očekuje se da će se saradnja sa muslimanskim udruženjima iz inostranstva nastaviti i u narednom periodu, jer je u proteklih nekoliko godina uspešno organizovano mnogo zajedničkih humanitarnih akcija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *