Grejanje bolje – Obećavaju odgovorni

BOR – Od početka ove godine u borskoj Toplani suočavaju se sa brojnim teškoćama. Iako je poslednjih dana spoljna temperatura bila izzetno niska, grejanje u većem delu grada je bilo loše, juče je nekoliko sati ceo grad ostao bez grejanja, a problemi su nastavljeni i danas. U stotinak stanova u Novom gradskom centru radijatori su ponovo hladni. Po oceni predsednika opštine Bor Živorada Petrovića, osnovni razlog za nastale probleme u Toplani je neodgovarajuća priprema tokom letnjih meseci.

„Na ovu situaciju sam upozoravao još prošle godine i na nesreću sve se obistinilo. Moraju radnici Toplane da budu na terenu, da peru izmenjivače, jer stanovi moraju da budu topli. Odgovorni u Toplani moraće da razmisle i o smanjivanju cene, za onoliko koliko su utrošili elekttričnu energiju“, rekao je predsednik Opštine Bor Živorad Petrović.

Iako ima i subjektivnih propusta, otežavajuća okolnost je, svakako, što je Toplana bila u blokadi dva i po meseca pred početak grejne sezone, pa odgovorni nisu mogli na nabave neophodni izmenjivač.

„Uspeli smo da nabavimo jedan izmenjivač i početkom naredne nedelje biće isporučen tako da ćemo imati bolje grejanje. I bez tog izmenjivača grejanje je moglo da bude bolje samo da su zaposleni ažurniji“, dodao je Petrović.

Da bi do dopremanja novog izmenjivača, temperatura u stanovima bila odgovarajuća, u Toplani najavljuju da će i dalje isporučivati toplotnu energiju u dnevno noćnom režimu. To znači da će radijatori u stanovima i narednih dana biti 24 sata topli.

[iframe width=“480″ height=“270″ src=“https://www.youtube.com/embed/YhfsucZJG9s“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *