Grejanje u Majdanpeku od naredne nedelje

MAJDANPEK – Sva javna i javno komunalna preduzeća na području opštine Majdanpek spremna su za predstojeću zimsku sezonu, čulo se na današnoj sednici Štaba za vanredne situacije, na kojoj je analizirana i pogonska spremnost majdanpečke toplane za početak grejne sezone, s obzirom na to da je i u gradu pod Staricom ona odložena do 31.oktobra.

Kotlovi, kako novi na drvnu sečku, tako i stari na mazut, u potpunosti su spremni za početak grejanja. Planiramo da početkom naredne sedmice pustimo u pogon kotao na drvnu sečku, s obzirom na to da je potrebno nekoliko dana za uhodavanje, tako da bi do kraja nedelje mogli da krenemo sa isporukom daljinskog grejanja, koje će i ove zime biti 24-oročasovno. U slučaju izuzetno hladnog vremena uključivaćemo po potrebi i kotao na mazut“, rekao je Đorđe Roškić, v.d. direktora JKP „Majdanpek“.

Obezbeđene su i dovoljne količine energenata, 300 tona mazuta je već uskladišteno, po potrebi će biti obezbeđene i dodatne količine, dok će se drvna sečka, čija isporuka je, takođe, ugovorena za ovu sezonu, dopremati u kontinuitetu“, dodao je predsednik Opštine Majdanpek Dragan Popović.

Članovi Štaba za vanredne situacije potvrdili su i ranije donet Zaključak o ukidanju mera, od 28.jula 2022. godine, kojima je, zbog problema u vodosnabdevanju, bilo zabranjeno pranje automobila i drugih vozila, na području Majdanpeka, Jasikova, Vlaola i Leskova.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.