Helena i Filip budućnost majdanpečkog boksa

MAJDANPEK – Sa državnog prvenstva Srbije u kik boksu, u Kraljevu, dvanaestogodišnji Filip Makuljević i petnaestogodišnja Helena Maksimović, članovi Bokserskog kluba „Miners“ iz Majdanpeka, vratili su se sa zlatnom i bronzanom medaljom.

Ovaj klub, jedan od najmlađih, ali i najuspešnijih u opštini Majdanpek, pored seniora, MMA takmičara, boksera i kik boksera, okuplja pedesetak dečaka i devojčica koji vredno treniraju i već postižu zapažene rezultate.

U finalnoj borbi sastao sam se sa vršnjakom iz Novog Pazara i uz veliki trud uspeo sam da ga pobedim i osvojim zlatnu medalju zbog koje sam neizmerno srećan“, kaže Filip Makupljević, jedna od nada BK „Miners“.

Za mene je ova nagrada utoliko vrednija, jer je ovo bilo moje premijerno takmičenje. Odlučila sam se za ovaj sport, koji nije baš popularan kod devojčica, ali za mene jeste, jer predstavlja izazov. Pored jačanja fizičke snage, na treninzima, a posebno u ringu, stiče se i mentalna snaga od koje mnogo zavisi ishod borbe, jer je koncentracija tokom nadmetanja veoma bitna“, priča Helena Maksimović, pozivajući i dečake i devojčice da im se pridruže u  klubu.

Bokserski klub „Miners“ postoji od 2016. godine. Prema rečima Ivana Đorđevića, predsednika kluba i trenera, pored velike podrške lokalne samouprave, kao nagradu za postignute rezultate nadaju se dobijanju ringa, čime bi se stvorili uslovi da i Majdanpek postane mesto održavanja bokserskih takmičenja, a ovaj sport, koji je, inače, u ekspanziji, u gradu pod Staricom, dobije još više pristalica, posebno među najmlađima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *