Hristos se rodi – Uistinu se rodi!

BOR – Borani koji poštuju Gregorijanski kalendar, Božić su dočekali u krugu  porodice, a neki su pristustvovali i Svečanoj Božićnoj misi u katoličkoj crkvi „Svetog Ljudevita“ u Boru. Katolički Božić bogat je živopisnim običajima, a ove godine, bez većih okupljanja zbog aktuelne epidemiološke situacije, nakon svečane Božićne mise, vernici će u krugu porodice nastaviti da se raduju i slave dolazak Isusa Hrista. Ova godina je drugačija od svih prethodnih, ali baš zbog toga treba da se radujemo dolasku Spasitelja koji je uz nas i predstavlja nadu i radost, poručio je Marijan Lindić, župnik u katoličkoj crkvi „Svetog Ljudevita“ u Boru.

Božić 2020. je baš specifičan, pun neizvesnosti, pa baš u tome jeste veličina Hrista, Hrist je ušao u neizvesnost. Bogorodica je donela na svet Spasitelja i to je nama uteha u svemu, upravo Njegovo rođenje nam daje utehu, daje nam nadu, jer onaj koji nas spasava je Isus Hrist, ništa drugo, i to je poruka. Sretan Božić svima, svim ljudima dobre volje, jer  – Uistinu Hristos se rodi! Rodio se da bi nam doneo radost života večnoga“, naglasio je Marijan Lindić.

Božićno slavlje završava se na blagdan Krštenja Isusova, a to je prva nedelja posle Bogojavljenja.Tada se skidaju ukrasi sa bora i sa kuće. Inače, sveštenik daje blagoslov tokom celog božićnog razdoblja, a ono što je veoma važno jeste da obeležavanje Božića podrazumeva mir jednih s drugima, kao i pojedinca sa samim sobom, poručuju u borskoj katoličkoj crkvi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *