Humanost na delu – akcija DDK u Studentskom domu

BOR – U Studentskom centru u Boru organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi. Tradicionalno, u okviru obeležavanja „Dana studenata“, među aktivnostima koje obuhvata program obeležavanja je i ova humanitarna akcija.

Ova akcija je organizovana u Studentskom centru Bor uz pomoć Crvenog krsta Zaječar povereništva u Boru, a povod je zapravo Međunarodni dan studenata s tim da je akcija zbog obaveza i Nedelje otvorenih vrata koju oni organizuju, održana nešto ranije. Akcija je održana za građanstvo, otvorenog je tipa, što znači da i građanstvo može da da krv„, rekla je Maja Prodanović Pavlović, poverenik Crvenog krsta u Boru.

Tokom akcije se redovno prikupi oko dvadeset jedinica krvi, što je slučaj i ovoga puta, a prikupljena dragocena tečnost koristi se za pacijente borske bolnice.

Mi svake godine budemo ovde da prikupimo krv za potrebe naših pacijenata. Nekad je više davalaca, nekad manje, ali dobro je što je to kontinuirano, što prelazi u tradiciju, što svaka generacija ima po nekog novog davaoca. Ovo je trenutak da studenti provere svoje zdravlje zato što se sva krv testira na određene viruse„, kaže doktor Snežana Milutinović, načelnik Odeljenja transfuziologije Opšte bolnice u Boru.

Osim za studente koji su dali krv, akcija je bila otvorenog tipa, pa joj se priključilo i građanstvo. Svi Borani koji inače žele da učine ovaj humani gest, krv mogu dati i samoinicijtivno, radnim danima od 7 do 13 časova u prostorijama Službe za transfuziju krvi u Boru.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *