„I Bor hoda“

BOR, PLANINA STOL – Dan pešačenja, pod sloganom “Srbija hoda – za korak bliže zdravlju”, ove godine će se umesto masovnog okupljanja i polaska na pešačenje, organizovati tako što će građani moći individualno ili u manjim grupama da se kreću uređenim i obeleženim stazama.

U ovogodišnjoj akciji Dan pešačenja, a pod sloganom „I Bor hoda“, priključilo se i Planinarsko smučarsko društvo Crni vrh u Boru koje će organizovati akciju na obližnjoj planini Stol, koja postaje sve cenjenija među alpinistima, planinarima, ali i rekreativcima.

Ove godine smo osmisli da ova akcija bude sprovedena na Stolu zbog toga što je prilaz ovaj planini znatno olakšan asfaltiranjem puta. Zainteresovani mogu svojih vozilima da dođu do planinarskog doma. Namera nam je da okupimo što je moguće veći broj Borana, posebno mladih i dece. Da makar na jedan dan provedu u prirodi, daleko od zagađenja, ali i svakodnevnog gradskog života uopšte. Okupljanje je u 9 sati ispred planinarskog doma, posle svečanog otvaranja pešačke ture i iznošenja mera bezbednosti, pešaci kreću stazom ka Malom kršu i nazad. Organizator je obezbedio besplatno osveženje za sve učesnike“ rekao je  predsednik PSD „Crni vrh“ Bor  Zoran Petrović.

Kako bi akcija bila ostvarena kako je predviđeno, članovi planinarskih društava će obezbediti vodiče i koordinatore koji će davati informacije i obavljati nadzor i usmeravanje. Na ovaj način će u svemu poštovati pravila prevencije širenja zarazne bolesti.

„Pešačenje je od izuzetnog značaja za zdravlje i imunitet pojedinaca i kolektiva, kao i održavanje mentalne higijene“, navodi se, između ostalog,  na sajtu Planinarskog saveza Srbije koje je i organizator ove tradicionalne akcije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *