I ovog leta Teniski klub Bor među najaktivnijima

BOR – U trideset godina postojanja, Teniski klub Bor imao je razne faze i etape, ali je poslednju deceniju, vreme nagle ekspanzije uslovljene pojavom domaćih teniskih zvezda, dočekao spremno. Opredelivši se da stvara igrače, borski klub već nekoliko sezona dolazi do značajnih rezultata, pri čemu su oni godinama i sve bolji. Sličan plan napravljen je i za ovu sezonu, jer je u klubu generacija od dvadesetak registrovanih takmičara, među kojima su i oni koji su već ostvarali zapažene plasmane.

“Nekoliko dece nam je već u vrhu lista Teniskog saveza Srbije. Recimo, Mia Ristić već je osvajala i neke međunarodne turnire. Nikola Perić je skoro učestvovao na međunarodnom turniru na kojem je stigao do osmine finala. I trenutno nam je jedna devojčica, Aleksandra Stevanović, u Puli, na međunarodnom takmičenju koje je praktično svetsko prvenstvo u kategoriji do deset godina, rekao je Časlav Mihajlović, član uprave Teniskog kluba Bor.

Za razliku od nekadašnjih ligaških takmičenja, koja su se odvijala samo tokom leta, u julu i avgustu, sadašnja sezona praktično se i ne prekida. Vreme je, ipak, za turnire na otvorenom, pa su i tu napravljeni planovi.

To su takmičenja na nivou Teniskog saveza Srbije i ona koja organizuje Teniski savez istočne Srbije. Postoji kalendar takmičenja i na osnovu njega i pripremamo decu za ta takmičenja. Već početkom jula je državno prvenstvo za decu do 12 godina, očekujemo učešće i Mie Ristić i Nikole Perića”, dodao je Časlav Mihajlović.

Mladi borski teniseri, naravno, imaće do jeseni prilike da nastupaju i kao domaćini, pred svojom publikom, a dobra prilika biće i za debitante, tenisere koji prvi put nastupaju na turnirima i od kojih se tek očekuju rezultati u narednim sezonama.

 

Bojan Obradović

I ovog leta Teniski klub Bor među najaktivnijima, 20. jun 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *