„I ti možeš zaustaviti korupciju“

MAJDANPEK – Majdanpek je jedan od 20 gradova u Srbiji, u kojima Nevladina organizacija „Svet reči“, iz Velike Plane, u saradnji sa američkom ambasadom, realizuje projekat „I ti možeš zaustaviti korupciju“.

Za razliku od ostalih gradova, u kojima su projektom uglavnom obuhvaćeni srednjoškolci, u Majdanpeku su to osnovci, tačnije Osnovna škola „Velimir Markićević“, u kojoj je proteklih dana održano deset radionica za učenike od petog do osmog razreda.

Ono što je opšti utisak, nakon radionica koje smo održali za učenike naše  škole je da osnovci tog uzrasta, uglavnom razumeju reč korupcija, ali ne umeju da je prepoznaju u svakodnevnom životu. Cilj ovog projekta je upravo ideja da se to promeni i verujem da smo u tome bar delimično uspeli“, kaže nastavnica Mirjana Đurđević, učesnica projekta.

O saznanjima o korupciji, načinima na koji se može prepoznati, ali i sprečiti, o čemu je bilo reči na seminarima, krajem prošle godine, svojim vršnjacima govorile su i Marta Dimitrijević i Irena Mitić, učenice osmog razreda, takođe, učesnice projekta iz ove škole, navodeći prepoznatljive primere, razumljive tom uzrastu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *