I u Majdanpeku počela vakcinacija protiv korone

MAJDANPEK – Jedan od 110 punktova u Srbiji, na kojima se obavlja imunizacija protiv Kovida-19 je i majdanpečki dom zdravlja gde su danas prve doze Fajzer vakcine primili zaposleni u Opštoj bolnici.

Prvu vakcinu primio je doktor Nikola Stefanović, direktor ove zdravstvene ustanove.

Izuzetno sam zadovoljan odzivom svojih kolega, koji su svesni važnosti imunizacije. Zaštitom sebe štite i pacijente, što i jeste njihova obaveza. Uputio bih apel i ostalim sugrađanima da se odazovu vakcinaciji, koja će biti nastavljena u kontinuitetu, prema rasporedu“, rekao je dr Stefanović.

Sutra će vakcine primiti i zaposleni u Domu zdravlja „Doktor Veroljub Cakić“, pre svega, zdravstveni radnici koji su u najbližem kontaktu sa inficiranim licima.

Iako je situacija mnogo povoljnija u odnosu na period od pre mesec dana, nema mesta opuštanju i jedini način da se izborimo sa ovom opasnom infekcijom je vakcinacija. U međuvremenu, do sticanja individualnog i kolektivnog imuniteta moramo ostati odgovorni, što na žalost, nije uvek bio slučaj. Puno života izgubljeno je zbog odlaganja odlaska lekaru“, napominje doktor Dragan Fudulović, direktor majdanpečkog doma zdravlja.

Inače, od početka epidemije u opštini Majdanpek je koronom bilo zaraženo 790 ljudi, od kojih je 27 izgubilo život od posledica ove infekcije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *