„Igrama bez granica“ počelo obeležavanje Dana škole u Brestovcu

BOR,BRESTOVAC- „Igrama bez granica“  u Osnovnoj školi „Stanoje Miljković“ u Brestovcu, kod Bora, je počelo  obeležavanje dana ove obrazovne ustanove. U sportskim takmičenjima je učestvovalo oko 180 đaka matične  i tri škole u Metovnici, Šarbanovcu i Šarbanovcu Timok, koje su u njenom sastavu. Sudeći prema broju đaka i njihovom raspoloženju sportska takmičenja su ispunila sva očekivanja.

Mi se trudimo da što više dece uključimou sportske sktivnosti.Očekuje nas i rukometno takmičenje i na taj način zaokružićemo sportske aktivnosti“, rekao je Aleksandar Dinić, prof.fizičkog vaspitanja.

Igre bez granica su pokazale da se deca raduju ovakvim susretima,a mi da smo spremni da pripremimo i ove organizacijski veoma zahtevne programe, istakao je direktor brestovačke škole Aleksandar Vlahović i dodao.

U okviru međuodeljenskih druženja  realizujemo za učenike prvog i drugog obrazovnog ciklusa „Igre bez granica“ , što otprilike predstavlja put ka jačanju međupredmetnih kompetencija ,a to je predviđeno kao jedan od zadataka obrazovno vaspitnog procesa u narednom periodu, naglasio je Aleksandar Vlahović,direktor OŠ „Stanoje Miljković“ u Brestovcu.

U sklopu obeležavanja Dana škole „Stanoje Miljković“ u Brestovcu tokom naredne nedelje biće organizovane i druge aktivnosti kao što su nastavak sportskih nadmetanja, takmičenje iz maternjeg jezika „Piši kao što govoriš“ , kviz iz poznavanja stranih jezika i svečana priredba.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.