Imunizacija u opštini Majdanpek tokom praznika

0

MAJDANPEK – Epidemiološka situacija u opštini Majdanpek je i dalje nepovoljna i  nestabilna. To potvrđuju i podaci o dnevnim posetama Kovid ambulanti, ali i brojevi novoinficiranih.

Trenutno je najviše zaraženih među mlađom populacijom, što dovodi do bržeg širenja virusa, s obzirom na veće kontakte. Zbog toga je striktno poštovanje epidemioloških mera i dalje imperativ“, naglašava dr Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ u Majdanpeku.

U ovoj ustanovi čine napore kako bi imunizacijom na postojećim punktovima, ali i na terenu vakcinisali što više ljudi, tako da će se vakcinacija odvijati i u vreme prazničnih dana, osim na sam dan Uskrsa, u nedelju 2.maja. Tokom prepodneva danas je u Majdanpeku i Donjem Milanovcu bila zakazana revakcinacija, a bilo je omogućeno i primanje prve doze ruske i kineske vakcine, bez prethodnog prijavljivanja. U subotu će se raditi revakcinacija u Donjem Milanovcu i Boljetinu, a od ponedeljka uobičajeno na punktovima u Majdanpeku i Donjem Milanovcu.

Do sada je vakcinu protiv Kovida 19 primilo više od šest hiljada punoletnih građana opštine Majdanpek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *