Imunohemijski analizator za tumor markere i u Majdanpeku

MAJDANPEK – Opština Majdanpek nastavlja ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu. Za potrebe laboratorije Doma zdravlja „dr Veroljub Cakić“ lokalna samouprava je nabavila još dva nova aparata. Ovoga puta reč je o biohemijskom i imuno hemijskom aparatu, kao i tri nova mikroskopa, dva spektrofotometra i tri centrifuge ukupne vrednosti 11 miliona dinara.

Zahvaljujući nabavljenom imunohemijskom aparatu naši sugrađani će uskoro, nakon atesta, moći u svom domu zdravlja da urade tumor markere, hormonske statuse i preglede na postojanje virusa u krvi, za šta su do sad odlazili u Bor, Požarevac i druge zdravstvene centre i privatne laboratorije“, objašnjava Ljiljana Jovanović, načelnica biohemijske laboratorije u Domu Zdravlja „dr Veroljub Cakić“ naglašavajući da je reč o najsavremenijim aparatima te vrste.

Ovo je ponovo samo deo planiranih ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu, za šta smo ovogodišnjim budžetom opredelili dvostruko više sredstava u odnosu na prošlu godinu, čak 59 miliona dinara. Cilj nam je i obaveza da zdravstvenu zaštitu učinimo dostupnom svim žiteljima naše opštine, tako da ćemo u ovoj godini raditi i na proširenju i opremanju i seoskih ambulanti u Rudnoj Glavi i Jasikovu“, ističe Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *