Info centar za osobe sa invaliditetom

Među javnim radovima koji su ove godine sprovedeni na području grada Bora, za koje su sredstva obezbeđena iz republičkog budžeta, posebnu kategoriju čine oni na kojima se zapošljavaju osobe sa invaliditetom. Jedan od takvih javnih radova koji se završava 30. septembra sproveo je Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom.

BOR – Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom uspešno privodi kraju dva projekta u kojima su, zahvaljujući sredstvima dobijenim na osnovu projekta sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, na javnim radovima posao dobile tri osobe sa invaliditetom.

S obzirom na to da je informisanje o pravima i zakonskim mogućnostima koje su pružene osobama sa invaliditetom jedan od najvećih problema sa kojima se one suočavaju, projekat je podrazumevao Info centar u kome su osobe sa invaliditetom na najjednostavniji način mogle da dobiju sve potrebne informacije. Ovaj centar nastaviće i dalje da radi, ali sada na volonterskoj bazi.

Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom konkurisaće i u narednom periodu na projektima javnih radova, kako bi što više osoba sa invaliditetom koje su po pravilu socijalno ugrožene, mogle da dobiju barem privremeni posao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *