Infrastrukturni projekti

ZAJEČAR – Čim budu raščišćeni imovinsko-pravni odnosi kompanija Lidl će početi izgradnju poslovno-tržnog centra na mestu nekadašnje fabrike Arsenije Spasić, gde će posao dobiti 80 radnika. Pored toga, u narednom periodu, fabrika biorazgradivih kesa biće izgrađena na prostoru nekadašnje Tekstilne industrije Timočanka gde će biti i nova autobuska stanica, a u planu je početkom septembra i izgradnja Regionalne deponije u Halovu što je investicija od preko 50 miliona evra, kaže Velimir Ognjenović, gradonačelnik Zaječara.

Govoreći o teškoj materijalnoj situaciji u gradu i činjenici da već dva meseca grad, zbog dugovanja prema školama, ne dobija transferna sredstva, oko 50 miliona dinara, Ognjenović je rekao da se vode intenzivni razgovori sa resornim ministarstvima i Vladom Srbije kako bi država pomogla da se budžet grada stabilizuje i isplate dugovanja, kao i zaostale plate. Prema rečima Ognjenovića odobren je i kredit, a taj novac će biti iskorišćen za završetak započetih investicija.

„Moj posao je da obezbedim novac da grad funkcioniše i da ugovorim investicije. Uskoro očekujemo i raspisivanje međunarodnog tendera za izgradnju deponije u Halovu, od koje bi grad imao višestruku korist. Konzorcijum „Vision Group Balcan – Vision Sword“, zainteresovan je i za javno-privatno partnerstvo za izgradnju regionalne deponije u Halovu“, kaže Velimir Ognjenović, gradonačelnik Zaječara.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3wdurk“ allowfullscreen ]
Infrastrukturni projekti, 07. mart 2016. (RTV Bor) by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *